Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja eri aihealueista.

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

 Toinen aste tutuksi

 

Stadin ammattiopisto/ Meritalo

Kuka olet ja mitä teet täällä?

Olen psykologi Kirsi Mallea ja työskentelen Meritalossa kahtena viikonpäivänä. Tapaan opiskelijoita ja juttelen kaikesta mikä on heille tärkeää. Usein ne asiat liittyy mielialaan tai erilaisiin huoliin. Tarvittaessa ohjaan opiskelijoita myös jatkohoitoon. Pidän myös muiden opiskeluhuollon työntekijöiden kanssa keskusteluhetkiä ja vuorovaikutusharjoitteita ryhmissä.

Olen myös jäsenenä Meritalon hyvinvointiryhmässä eli HYRYssä. Nimensä mukaisesti sen tehtävä on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opintoja. HYRYyn kuuluu muuta henkilökuntaa. Sinne toivotaan mukaan myös uusia opiskelijajäseniä. Tervetuloa siis vaikuttamaan yhteiseen viihtyvyyteen! HYRYssä pääsee mm. järjestämään yhteisöllisiä tapahtumia. Ideana olisi myös välittää muidenkin opiskelijoiden toiveita eteenpäin oppilaitoksen johtajille ja opettajille. Opiskelijajäsen voi sitoutua esim. yhdeksi lukuvuodeksi. Pesti ei vaadi ennakkotaitoja, eikä tuota lisätyötä kokouksiin osallistumisen lisäksi. Mukaan voi tulla vaikka kaverin kanssa yhdessä.

 

 Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Lempipaikkani on varmaan sisustusompelijoiden teorialuokka, joka on sisutettu heidän ihanilla ja värikkäillä tuotoksillaan. Viettäisin siellä mieluusti enemmänkin aikaa. Viimeksi kävin siellä syyskuussa, kun esittäydyin muiden opiskeluhuollon työntekijöiden kanssa uusille opiskelijoille. Siitä tilanteesta on myös tuo kuva.

 

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Jos on kiinnostunut kauneudenhoito- tai tekstiili- ja muotialasta niin tänne vaan! Oppilaitoksen verkostojen kautta voi päästä harjoittelemaan tosi nimekkäissäkin työpaikoissa ja tutustua kansainväliseen yhteistyöhön, jos vaan on itse motivoitunut ja sitoutunut opintoihin. Meritaloon on myös hyvät liikenneyhteydet ja se on remontoitu äskettäin toimivaksi ja viihtyisäksi. Esim. kauneushoitolassa ja spa-alueella on taatusti ilo ja ylpeys ottaa asiakkaita vastaan. Meritalossa on myös pääosin tosi mukava henki.

 

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Tää ei ole varsinainen tv-sarja, mutta Ylen Kioski. Elämänmakuinen, moniääninen, ajassa kiinni

 

 

 

  Instagram

Someturva tarjoaa ilmaista apua kaikissa somen ongelmatilanteissa. Neuvoa voit kysyä esimerkiksi kun:

  •    kuviasi tai julkaisujasi haukutaan 
  •    sinusta levitetään valheita 
  •    sinusta levitetään salaisuuksia tai yksityistä           tietoa 
  •     kuviasi jaetaan luvatta 
  •     sinusta on otettu salaa kuvia tai videoita 
  •     sinusta on tehty valeprofiili tai nimissäsi on            tehty julkaisuja 
  •     sinulle lähetetään ahdistelevia tai häiritseviä          viestejä 
  •      tilisi on kaapattu 
  •     sinua häiriköidään toistuvilla viesteillä 

Someturvassa sinua auttavat someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologit. Palvelusta saat oikeudellisen arvion, eli tiedon, täyttääkö tapauksesi jonkun rikoksen tunnusmerkit,sekä selkeät toimintaohjeet ja tukea. Apua voi pyytää itse tai ystäväsi puolesta ja  neuvoa voi pyytää myös anonyymisti. Kaikki tapaukset käsitellään luottamuksellisesti.

 

Powered by Aava 3