Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja eri aihealueista.

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

 Toinen aste tutuksi

 

Alppilan lukio

 

Kuka olet ja mitä teet täällä?

Olen Laura Blomqvist, Alppilan lukion psykologi. Tapaan Alppilan lukiossa opiskelijoita, jotka tarvitsevat tukea ja apua jaksamiseen ja omasta mielenterveydestä huolehtimiseen. Huoneessani keskustellaan usein alakuloisuudesta ja ahdistuneisuudesta sekä niihin liittyvistä vaikeista ajatuksista ja tunteista. Pohdimme ihmissuhdekiemuroita ja lukiossa opiskeluun liittyviä asioita. Lisäksi opiskelijat voivat tulla keskustelemaan kanssani, jos elämän varrelle sattuu jonkinlainen kriisitilanne.

Opiskelijoiden tapaamisten lisäksi työhöni kuuluu opiskelijoiden tapaaminen ryhmissä. Vierailen välillä oppitunneilla tai pidämme opiskeluhuollon muiden työntekijöiden,  kuraattorin ja terveydenhoitajan kanssa, yhteisiä teemapäiviä. Kuulun myös Alppilan lukion yhteisöllisen opiskelunhuollon ryhmään, jonka tehtävänä on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia koulussamme.

 

 Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

 

Alppilan lukio sijaitsee tällä hetkellä Haagassa, kun Alppilan koulurakennus käy läpi suurta make overia. Olemme olleet nyt vajaan vuoden uusissa tiloissa ja hiljalleen paikat ovat tulleet tutuiksi. Yksi lempipaikkani talossa on rakennuksen vanha köksänluokka, jossa opiskelijat kahvittelevat ja viettävät taukoa opiskelusta. Toinen hyvä spotti on opohuoneiden käytävä, jonka varrella voi törmätä ahkeriin opiskelijoihin ja ovensuusta iloisesti moikkaaviin opoihin. Paras paikka on ehkä kuitenkin vanha talonmiehen asunto, josta löytyy opiskeluhuollon tilat: kuraattorin keittiö, psykologin makuuhuone sekä psykologin ja kuraattorin yhteinen olohuone.

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

 

Alppila on tunnettu Alppila-hengestään, joka mielestäni näkyy siinä, että koulussa on tilaa ihan kaikille. Uskon, että moninaisuus ja yhdenvertaisuus ovat tärkeitä arvoja Alppilassa. Ajattele, kohtaa ja opi – on sloganimme, joka kuvastaa sitä, että meillä harjoitellaan pohdiskelevan ja analyyttisen ajattelun taitoja, opetellaan kohtamaan ja kunnioittamaan toinen toisiamme ja opitaan monenlaisia tietoja ja taitoja, joita matkan varrella tarvitaan. Alppilassa myös ymmärretään, että aina kaikki ei suju Strömsön malliin ja tällaisissa tilanteissa meiltä löytyy yhteistä ymmärrystä ja halua tukea opiskelijoita. Lisäksi meillä on huippuopettajia, ihan paras reksi ja niin paljon kansainvälistä yhteistyötä, että psykologikin välillä kadehtii leirikouluja ja vaihtoja, jotka suuntautuvat milloin Iso-Britanniaan, Islantiin, Espanjaan, Italiaan, Saksaan…

 

 Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

 Alice in Wonderland

 

 

  Instagram, Facebook 

Kiusataanko sinua? Ahdisteleeko joku sinua? Leviääkö nolo kuvasi netissä? Epäiletkö joutuneesi rikoksen uhriksi? Et tiedä miten toimia? Älä jää yksin. Lataa maksuton Help.some-sovellus.

Powered by Aava 3