Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja eri aihealueista.

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

 Toinen aste tutuksi

 

Stadin ammattiopisto/Kullervonkatu

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuka olet ja mitä teet täällä?

Olen Mikko Nummi, kuraattori täällä Kullervonkadulla Stadin ammattiopistossa. Kullervonkadun lisäksi mulla on kaksi muuta toimipaikkaa Muotoilijankatu ja Onnentie. Kuraattorin hommiin kuuluu tietenkin opiskelijoiden yksilötapaamisia.  Asiat joiden vuoksi opiskelijat haluavat tavata kuraattoria vaihtelevat. Käydyt keskustelut voivat liittyä opiskeluun, omaan elämään tai oikeastaan ihan mihin tahansa mieltä askarruttavaan juttuun, mistä opiskelija kokee tärkeäksi jutella. Kuraattorin luo tulo on vapaaehtoista, joten opiskelija valitsee sen mistä haluaa jutella.

Kuraattori tekee paljon myös erilaista yhteisöllistä työtä, johon kuuluu oppilaitoksen hyvinvointiryhmässä opiskelijoille suunnattujen tapahtumien suunnittelua ja niiden toteutusta, puhepiirien pitoa aloittaville ryhmille yhdessä muiden oppilashuollon työntekijöiden kanssa, opiskelijakunnan toiminnan jeesaamista työparina opettajan kanssa, kuntosalin avoinna pitämistä opiskelijoille yms

 Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Kullervonkatu on aika iso oppilaitos, jossa on hyvät, muutama vuosi sitten kokonaan remontoidut tilat ja mielipaikkoja voisi löytyä useitakin, mutta vastataan vaikka liikuntasali ja sen näyttämö, josta löytyy kiipeilyseinä.

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Kullervonkatu on iso talo ja täällä voi opiskella media-alan perustutkintoa (julkaisutuotanto, painoviestintä) tai prosessiteollisuuden perustutkintoa. Kullervonkadulla on myös paljon valmentavan koulutuksen (Valma)-ryhmiä. Täällä on hyvät, modernit tilat ja laitteet, rento meininki ja opiskelijat huomioidaan yksilöinä. Opiskelijoille löytyy kuntosalia, musahuonetta kiipeilyseinää, koriskenttää.  Tänne pääsee kätevästi junalla, bussilla tai ratikalla.  Ammatillisen koulutuksen reformin myötä meille on jatkuva haku, ja meillä voi duunata koulutuksesta ihan itsensä näköistä. Kullervonkadulla kaikki opiskelijat ovat samanarvoisia ja heillä on kaikilla omat unelmat ja päämäärät. Meidän henkilökunnan tehtävä on sitten auttaa saavuttamaan ne

Opiskelijat valmiina kierrättämään tutustujia Kullervon kutsu-viikolla.

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

En tiedä elokuvista tai tv-sarjoista, mutta jos Kullervonkatu olisi biisi, niin se voisi olla vaikka Coldplayn  A Head full of Dreams

 

 

  Instagram

Kiusataanko sinua? Ahdisteleeko joku sinua? Leviääkö nolo kuvasi netissä? Epäiletkö joutuneesi rikoksen uhriksi? Et tiedä miten toimia? Älä jää yksin. Lataa maksuton Help.some-sovellus.

Powered by Aava 3