Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja esim. siitä, kuinka hakea vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla tai mitä kesätekemistä Helsingistä löytyy

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

Toinen aste tutuksi

Stadin ammatti - ja aikuisopisto, Myllypuro

Kuka olet ja mitä teet täällä? 

Olen Riitta Hirsikoski ja toimin kuraattorina Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron toimipaikassa. Koulutustarjontaan täällä kuuluvat rakennusalan perustutkinto (korjausrakentaminen), puhdistus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto sekä pintakäsittelyalan perustutkinto. Näiden lisäksi tarjolla on ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA). Opiskelijoita toimipaikassa on jonkin verran alle 400.Oppilaitos sijaitsee Helenin Lämpölaitoksen yhteydessä Itäväylän varrella.

 

 

Kuraattorin työstä ison osan vie ns. asiointiapu. Autan ja ohjaan opiskelijoita taloudellisissa kysymyksissä, asuntoasioissa ja erilaisten palveluiden tavoittamisessa. Paljon annan opastusta myös työnhakuun liittyvissä asioissa ja ohjaan monenlaisten asiakirjojen koostamisessa. Olen kuulevana korvana ja yritän yhdessä opiskelijoiden kanssa ratkoa heille kulloinkin eteen tulevia vaikeuksia. Minulla on käytössäni rauhallinen työtila talon toisessa kerroksessa.

Hyvin tärkeänä pidän rooliani yhteisön hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen liittyvän työn toteuttajana.  Verkostoidun ja verkostoin, järjestän tilaisuuksia yhteistyössä toimipaikan henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Teen moniammatillista yhteistyötä sekä talon sisällä että ulkopuolisten tahojen kanssa. Torstaiaamuisin yhdessä opiskelun tukihenkilön kanssa pidämme auki kahvilaa opiskelijakunnan tilassa. Olemme juttuseurana ja kuulemassa miten opiskelijoiden arki sujuu. Pyrimme myös aktivoimaan opiskelijoita yhteiseen keskusteluun ja vaikuttajiksi oman yhteisönsä asioissa.

Työskentelen Myllypurossa virallisesti 4 päivänä viikossa, mutta päivien sisällä hoitelen kuraattorin pestiä myös Seurakuntaopiston Helsingin toimipisteessä ja olen tavoitettavissa Business College Helsinki aikuisopiskelijoille.

Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

 

Mielipaikkani numero 1 on ruokasali. Se on paikka, johon tullaan suoraan ulko-ovesta eli se on samalla oppilaitoksen aula. Siinä on mukava juoda aamukahvit ja kohdata sisään tulevat opiskelijat ja henkilöstö. Mielipaikkani numero 2  on opiskelijakunnan tila, jonne pääsee aulatilasta kierreportaita pitkin ylös. Säkkituoleineen ja sohvineen tila antaa mahdollisuuden olla, osallistua ja oleskella. Tila on riittävän suuri, mutta sopivan pieni.

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Myllypuron toimipaikka on rouhea opinahjo. Rouheus on sitä, että täällä ei tarvitse hienostella tai pokkuroida. ”Tule sellaisena kuin olet!” Opetettavat alat ovat käytännönläheisiä ja sisältävät paljon tekemällä oppimista. Opiskelijat ovat useiden eri kansallisuuksien ja ikävuosien edustajia. Opettajat ovat alansa ammattilaisia.

Iso rakennus pitää sisällään pienen yhteisön. Täällä ei olla parrasvaloissa vaaleissa kaakeleissa, vaan työskennellään erilaisissa aidoissa työkohteissa ja kokeilunurkkauksissa. Oppilaitos on metroaseman ja ison AMK:n naapurissa, helposti tavoitettavissa ja mukavasti lähestyttävissä. Tänne vaan, jos löydät koulutustarjonnasta omasi!

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Äkkiseltään tulee mieleen kotimainen kohellussarja M/S Romantic. Jotenkin tämä rakennus muistuttaa laivaa. Täällä tehdään ja touhutaan eri kerroksissa. Koulutuspäällikkö kulkee kerroksesta toiseen ja kannustaa väkeään selviämään monenlaisten uusien haasteiden yli. Huumorikin kukkii.

 

 

 

 

  Instagram

Someturva tarjoaa ilmaista apua kaikissa somen ongelmatilanteissa. Neuvoa voit kysyä esimerkiksi kun:

  •    kuviasi tai julkaisujasi haukutaan 
  •    sinusta levitetään valheita 
  •    sinusta levitetään salaisuuksia tai yksityistä           tietoa 
  •     kuviasi jaetaan luvatta 
  •     sinusta on otettu salaa kuvia tai videoita 
  •     sinusta on tehty valeprofiili tai nimissäsi on            tehty julkaisuja 
  •     sinulle lähetetään ahdistelevia tai häiritseviä          viestejä 
  •      tilisi on kaapattu 
  •     sinua häiriköidään toistuvilla viesteillä 

Someturvassa sinua auttavat someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologit. Palvelusta saat oikeudellisen arvion, eli tiedon, täyttääkö tapauksesi jonkun rikoksen tunnusmerkit,sekä selkeät toimintaohjeet ja tukea. Apua voi pyytää itse tai ystäväsi puolesta ja  neuvoa voi pyytää myös anonyymisti. Kaikki tapaukset käsitellään luottamuksellisesti.

 

Powered by Aava 3