Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja eri aihealueista.

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

Etsivä nuorisotyö

 

Helsingin kaupungin etsivä nuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta alle 29-vuotiaille helsinkiläisille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella.

 

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa nuori tarvitsemiensa palvelujen piiriin, sekä tukea nuorta uusien suunnitelmien tekemisessä. Nuori itse määrittelee, missä asioissa hän tarvitsee apua. Etsivä nuorisotyö on aina vapaaehtoista ja luottamuksellista.

 

   Toinen aste tutuksi

 

Kuka olet ja mitä teet täällä?

 

 

Olen Jari Tuovinen ja toimin kuraattorina Suomen Diakoniaopistolla, eli tutummin SDO:lla. SDO on uusivanha oppilaitos, joka perustettiin tammikuussa 2017, jolloin Helsingin ja Oulun Diakoniaopisto, Lahden Diakonia Instituutti sekä Sovinto ry yhdistyi. Toimin kuraattorina Helsingin yksikössä, Alppikadulla. Lisäksi Helsingin kampuksella toimii psykologi Jenny Uusikivi, joka aloitti elokuussa.
 

Ajattelen, että tärkein tehtäväni SDO:lla on opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen. käsitteenä se on laaja ja se tarkoittaa monia eri asioita. SDO:lla pyrin madaltamaan kynnystä kuraattorin luokse tulemiselle. Olen mukana opiskelun arjessa jalkautumalla, opiskelijakahveilla sekä vaikkapa rentoutusta pitämällä. Mukavaa tässä työssä on se, että  harvemmin on kahta samanlaista työpäivää.

Mutta älkää minua uskoko. Annetaan kahden opiskelijan sekä opettajan vastata kysymyksiin.

 

Moikka Markus. Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Funtsi, joka on avoin opiskelutila, jossa näkee ystäviä ja sieltä saa aina apua. Sinne voi mennä tekemään tehtäviä ja siellä on todella kivat työntekijät, jotka auttavat tarvittaessa.

Leia, minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Suomen Diakoniaopiston Helsingin kampus on omalaatuinen, meillä on iso sisäpiha, joka on kaunis niin kesällä kuin talvellakin. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja tietävät todellakin mitä tekevät. Meillä on myös aktiivista tutor- ja opiskelijayhdistys toimintaa, joka tekee opistosta vieläkin viihtyisämmän.

 

Ron, Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Monty Pythonin lentävä sirkus.

 

 

 

  Instagram, Facebook 

Tämä on tekstikappale. Voit lisätä tähän tekstiä ja kuvia.

Powered by Aava 3