Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja esim. siitä, kuinka hakea vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla tai mitä kesätekemistä Helsingistä löytyy

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

Toinen aste tutuksi

 

Suomen kansallisoopperan ja –baletin balettioppilaitos

Kuka olet ja mitä teet täällä?

Olen Henna Tiainen ja toimin kuraattorina Suomen kansallisoopperan ja – baletin balettioppilaitoksessa. Balettioppilaitos on maamme ainoa klassisen baletin ammattiopetusta antava taho sekä myös ainoa balettiin painottuvaa tanssin laajaa perusopetusta tarjoava oppilaitos. Balettioppilaitoksen tanssiopetus jakautuu koulutuksellisesti kahtia: tanssin laajaan perusopetukseen (alkuopetus, ala-aste ja nuorisoaste) ja ammatilliseen opetukseen (toinen aste). Koulu sijaitsee Helsingin Hakaniemessä, Leipätehtaan rakennuksessa.

Työskentelen koululla ammatillisten opiskelijoiden kanssa ja heitä on noin 30. Opiskelijat suorittavat tanssialan ammatillisen perustutkinnon ja opinnot kestävät kolme vuotta. Opiskelijoiden pääaine on klassinen baletti sekä lisäksi he opiskelet mm. nykytanssia, kehonhuoltoa, tanssihistoriaa, musiikkia ja ilmaisuaineita. Opintoihin sisältyy myös yhteisiä tutkinnon osia, joista pääosa suoritetaan Eiran aikuislukiossa. Useat opiskelijat haluavat myös kirjoittaa ylioppilaaksi opintojen aikana.

Balettioppilaitoksessa tapaamme psykologin kanssa säännöllisesti opiskelijaryhmiä, tarjoamme yksilötapaamisaikoja sekä kuulumme koulun opiskeluhuoltoryhmään. Opiskelijoiden kanssa keskustelemme hyvinvointiin liittyvistä teemoista sekä rentoudumme. Toisena kouluna minulla on Mäkelänrinteen lukio, missä olen suurimman osan viikkoa.

Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Mielipaikkani on luokka, missä tapaamme psykologin kanssa säännöllisesti kaikkia opiskelijaryhmiä. Mielestäni työssäni parasta on opiskelijoiden kanssa keskusteleminen ja yhteinen tekeminen, opiskelijoiden upeat esitykset Kansallisooppeeralla sekä mukavat ja ammattitaitoiset työkaverit Balettioppilaitoksella.

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Balettioppilaitokseen kannattaa hakea opiskelemaan, jos tähtää tanssijan ammattiin. Tanssialan ammatillinen perustutkinto tuottaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten tutkinnon suorittanut tanssija voi halutessaan jatkaa opintojaan joko tanssin alalla tai muulla valitsemallaan alalla. Balettioppilaitoksella on myös hyvä tunnelma, ammattitaitoiset opettajat, monipuoliset hyvinvointipalvelut sekä opiskelijat järjestävät mukavaa yhteistä toimintaa.

 

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Se olisi baletti Joutsenlampi – kaunis, herkkä, uskollinen ja arvostettu klassikko.

 

 

 

  Instagram

Someturva tarjoaa ilmaista apua kaikissa somen ongelmatilanteissa. Neuvoa voit kysyä esimerkiksi kun:

  •    kuviasi tai julkaisujasi haukutaan 
  •    sinusta levitetään valheita 
  •    sinusta levitetään salaisuuksia tai yksityistä           tietoa 
  •     kuviasi jaetaan luvatta 
  •     sinusta on otettu salaa kuvia tai videoita 
  •     sinusta on tehty valeprofiili tai nimissäsi on            tehty julkaisuja 
  •     sinulle lähetetään ahdistelevia tai häiritseviä          viestejä 
  •      tilisi on kaapattu 
  •     sinua häiriköidään toistuvilla viesteillä 

Someturvassa sinua auttavat someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologit. Palvelusta saat oikeudellisen arvion, eli tiedon, täyttääkö tapauksesi jonkun rikoksen tunnusmerkit,sekä selkeät toimintaohjeet ja tukea. Apua voi pyytää itse tai ystäväsi puolesta ja  neuvoa voi pyytää myös anonyymisti. Kaikki tapaukset käsitellään luottamuksellisesti.

 

Powered by Aava 3