Toisen asteen yhteys  

               

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Kuraattoreiden kokoamat,  päivitetyt korona-ajan tärkeät tukinumerot,  chatit palveluaikoineen löydät koottuna tästä.

Toisen asteen yhteyden podcastit aiheena mm. kuraattorin vinkit  kesää varten opiskelijoille ja korona ja etäopiskelu.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

 

Saavutettavuuseloste

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

Toinen aste tutuksi

Stadin ammatti - ja aikuisopisto, Muotoilijankatu

 

Kuka olet ja mitä teet täällä? 

Olen Elina Järvinen ja työskentelen psykologina Stadin ammatti –ja aikuisopiston Muotoilijankadun toimipaikassa Arabiassa. Täällä voit opiskella media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa. Opiskelu antaa valmiudet toimia laaja-alaisesti media-alan työtehtävissä.  esim. animaatio, pelit, liikkuva kuva, graafinen suunnittelu, valokuvaus, äänituotantoa… Opiskelijoita meillä on noin reilu 400.

Psykologina tapaan opiskelijoita kahden kesken ja pyrin auttamaan opiskelijaa jäsentämään sen hetkistä tilannettaan luottamuksellisessa ja lämpimässä ilmapiirissä. Lisäksi olen mukana ryhmissä muun muassa vetämässä tutustumis- ja ryhmäyttämisleikkejä ja pitämässä hyvinvointiaiheisia oppitunteja. 

Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Mielipaikkani oppilaitoksesta löytyy kahdeksannen kerroksen käytävän perältä. Sieltä on hieno näkymä Vanhankaupunginlahdelle, missä pesii urbaani merikotkapari.

 

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Muotoilijankadulla on rento ja mukava yhteishenki ja täällä opiskelija tulee hyväksytyksi ihan omana itsenään. Opiskeluun kuuluu paljon yhteisiä projekteja ja pääset tutustumaan monipuolisesti media-alaan. Jos media-alan erilaiset luovat mahdollisuudet kiinnostavat, niin tämä on se paikka.

 

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Se vois olla vaikka sikamagee mobiilipeli Very little Nightmares

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3