Toisen asteen yhteys  

              

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit. Löydät täältä paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset ja lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.

Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja esim. siitä, kuinka hakea vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulla tai mitä kesätekemistä Helsingistä löytyy

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

 

Toinen aste tutuksi

 

Kuka olet ja mitä teet täällä? 

Olen Annika Riska ja toimin Stadin ammattiopiston Ilkantien toimipaikan kuraattorina. Kuraattorina pyrin monipuolisesti tukemaan Ilkantien opiskelijoiden hyvinvointia ja heidän opiskelukykyä. Tapaan opiskelijoita yksilötapaamisilla ja autan sekä tuen heitä heidän tilanteensa ja omien tarpeidensa mukaan ajankohtaisissa tai mieltä painavissa asioissa. Keskustelut ovat vapaaehtoisia ja luottamuksellisia. Teen myös yhteistyötä koulun muun opiskeluhuollon ja henkilöstön kanssa opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi.

Työskentelen myös koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja hyvän ilmapiirin eteen yhdessä muun opiskeluhuollon kanssa. Tuemme esimerkiksi uusien ja jatkavien opiskelijoiden ryhmäytymistä ja hyvää yhdessäoloa mm. puhepiirityöskentelyn avulla ja tarjoamme myös opiskeluhuollossa mahdollisuuden sovitteluun, mahdollisissa ristiriitatilanteissa. Pidän erittäin paljon kuraattorin työstä. On mahtavaa päästä tutustumaan opiskelijoihin ja kulkemaan heidän rinnalla opintojen aikana ja tehdä yhteistyötä koulun muiden työntekijöiden kanssa.

Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Ilkantiellä on monta viihtyisää paikkaa. Tykkään erityisesti koulun aulasta, koska se on yleensä täynnä opiskelijoita ja elämää. Aulan kattoikkunoista tulvii valoa tilaan ja punaiset design-tuolit piristävät mukavasti aulan ilmettä. Aulan yhteydessä toimii koulun ruokala ja läheltä löytyy myös koulun liikuntasali, jossa opiskelijat voivat halutessaan osallistua lounasliikuntaan maanantaista-torstaihin klo 12-12.30.

Meillä on Ilkantiellä myös uusi opiskelijatila, joka on suunniteltu ja sisustettu yhdessä opiskelijoiden kanssa. Tila on opiskelijoiden käytössä päivittäin ja siellä voi halutessaan viettää aikaa ja rentoutua tauoilla. Koulusta löytyy mm. myös biljardipöytä, pingispöytä, kuntosali ja piano. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä haluaisin nostaa esille koulun autohallit, jotka ovat todella hienoja ja inspiroivia paikkoja.

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Jos olet kiinnostunut autoalasta ja haluat oppia asioita käytännön tasolla, tämä on oikea paikka sinulle. Täällä voi perusjakson (joka on kaikille sama) jälkeen suuntautua ajoneuvoasentajaksi, automaalariksi, korinkorjaajaksi, pienkonekorjaajaksi ja auto- tai varaosamyyjäksi. 

Ammattiopettajat ovat taitavia asiantuntijoita, jotka opettavat ja ohjaavat alan saloihin sekä koulussa että työpaikoilla. Oppimisen ja työn ilo näkyy selvästi, kun käy autohalleissa.

Koulussa on mielestäni hyvä tunnelma ja täällä on erittäin mukavia opiskelijoita ja opettajia. Koulussa järjestetään myös säännöllisin välein erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joiden tarkoitus on edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Ilkantien Instagramissa (@stadinauto) voit seurata mitä koulussa tapahtuu.

Ilkantien toimipaikka sijaitsee Haagassa ja tänne pääsee hyvin bussilla tai junalla.

Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

Jostain syystä tulee 80-luvun Ritari Ässä (Knight Rider) TV-sarja mieleen... :-).

 

 

 

  Instagram

Someturva tarjoaa ilmaista apua kaikissa somen ongelmatilanteissa. Neuvoa voit kysyä esimerkiksi kun:

  •    kuviasi tai julkaisujasi haukutaan 
  •    sinusta levitetään valheita 
  •    sinusta levitetään salaisuuksia tai yksityistä           tietoa 
  •     kuviasi jaetaan luvatta 
  •     sinusta on otettu salaa kuvia tai videoita 
  •     sinusta on tehty valeprofiili tai nimissäsi on            tehty julkaisuja 
  •     sinulle lähetetään ahdistelevia tai häiritseviä          viestejä 
  •      tilisi on kaapattu 
  •     sinua häiriköidään toistuvilla viesteillä 

Someturvassa sinua auttavat someen erikoistuneet juristit ja sosiaalipsykologit. Palvelusta saat oikeudellisen arvion, eli tiedon, täyttääkö tapauksesi jonkun rikoksen tunnusmerkit,sekä selkeät toimintaohjeet ja tukea. Apua voi pyytää itse tai ystäväsi puolesta ja  neuvoa voi pyytää myös anonyymisti. Kaikki tapaukset käsitellään luottamuksellisesti.

 

Powered by Aava 3