Toisen asteen yhteys                 

 

Toisen asteen yhteys-sivusto on tarkoitettu kaikille Helsingissä toisella asteella eli lukiossa tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen. Sivustoa ylläpitävät toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit.  Löydät täältä  paljon opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa ja hyödyllisiä linkkejä sekä tietysti kuraattorien ja psykologien yhteystiedot (ammatilliset oppilaitokset, lukiot). Klikkaamalla sivukarttaa tai yläosan palkkeja voit tutkia, mitä kaikkea sivustolta löytyy.  Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt voit myös kuunnella Soundcloudista kuraattoreiden tekemiä podcasteja eri aihealueista.

 

Kuraattorilla käynti on rangaistus?

Kuraattori puhuu asioistasi opettajanhuoneessa ilman lupaasi?

Psykologi pystyy ennustamaan tentin arvosanasi pelkästään mittaamalla pääsi ympärysmitan?  

 

Ei suinkaan!Kuraattori ja psykologi tekevät jotain ihan muuta.Katso tämä slideshow, niin sinun ei tarvitse arvailla asiaa.

 

Toinen aste tutuksi

 

Annika Eräkannas, psykologi, Perho Liiketalousopisto

 

Kuka olet ja mitä teet täällä?

Olen Annika Eräkannas ja toimin psykologina nykyisessä Perho Liiketalousopistossa. Iso osa työajasta kuluu opiskelijoiden yksilökäynteihin. Kuraattorin kanssa käymme myös ryhmissä pitämässä erilaisia ryhmäytymistuokioita/rentoutuksia. Myös opettaja voi pyytää meitä tunnille ratkomaan esimerkiksi ilmapiiriongelmia. Muun henkilökunnan kanssa konsultoimme toisiamme puolin ja toisin eri tilanteissa.
 

Vedän sekä opiskelijoille, että henkilökunnalle ruokatauoilla tennispallohierontaa yhdessä kuraattorin tai muun opiskelijahuollon työntekijän kanssa. Tennispallohieronnassa kuka tahansa oppilaitoksessa oleva voi tulla 5 minuutiksi saamaan hartiahierontaa. Kävijöiltä on tullut kiitosta ja on hienoa, että näin pienellä vaivalla saa tehtyä paljon hyvää. Olen suunnitellut käyväni opiskelijoiden kanssa myös salilla ja muutenkin liikkumassa. Liikkumisen yhteys psyykkiseen hyvinvointiin voi olla hyvinkin suuri ja pyrin työssäni kiinnittämään siihen huomiota. Liikunnallisena ihmisenä pidän oppilaitoksen liikuntamahdollisuuksista ja -tiloista. Tarjolla on myös taukoliikuntaa liikunnanopettajan toimesta.

 

 

 

Mikä on mielipaikkasi oppilaitoksessa? Miksi?

Olen kuullut että täällä on bunkkeri, josta löytyy hieromatuoli mutten ole vielä(kään) löytänyt sitä. Kuraattorin huoneessa on lepotuoli, jota hieman kadehdin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minkä takia kannattaa tulla opiskelemaan juuri tähän oppilaitokseen?

Täällä on innostuneita opettajia ja monipuolista koulutusta. Perhon ja Helmin yhdistymisestä seuraa monia etuja, kuten jossain vaiheessa mahdollisuus valita vapaavalintaisia opintoja laajemmin molemmista oppilaitoksista. Urheiluakatemian puolella voi yhdistää ammattimaista liikuntaharjoittelua opintoihin. Matkailupuolella on mahdollista suorittaa opintoja ja työharjoitteluja ulkomailla.

Opiskelijat järjestävät joskus itse tapahtumia, kuten Helmihulinat. Tulevissa Taitaja-kisoissa opiskelijoilla on myös iso rooli mm. vieraiden kierrättäjinä. Keväisin vedetään salibandyturnaus ja syksyisin futsalturnaus, joissa on mukana niin opiskelijoiden kuin opettajien joukkueita. Suuresta opiskelijamäärästä huolimatta tilat ovat viihtyisät ja liikkuminen on helppoa. Niitä onkin uudistettu lähiaikoina. Ruokalasta saa edullista aamupalaa ja se on avoinna myöhään. Meillä on siis toimiva ja monipuolinen opiskeluympäristö ja paljon viihtyvyyttä lisääviä tempauksia!


Jos oppilaitoksesi olisi elokuva tai tv-sarja, mikä se olisi?

SKAM

 

 Instagram, Facebook 

Powered by Aava 3