Päihdepalvelut

 

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi päihteidenkäytöstä, voit  tulla oppilaitoksessa puhumaan kenelle tahansa opiskeluhuollon työntekijälle esim. (terveydenhoitaja, kuraattori, psykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja tai opinto-ohjaaja). He miettivät kanssasi, mitä asialle voidaan tehdä. Oppilaitoksen ulkopuolisia hoitotahoja ja avuntarjoajia on paljon. Voit hakeutua niihin myös itsenäisesti. Apua ja tukea saat kyllä!

Päihdeneuvontapuhelin tarjoaa ilmaista tukea kaikissa päihteisiin liittyvissä asioissa 24 h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä

 

Helsingin Nuorisoasema

(Palveluita  13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveyden häiriöillä oireileville  nuorille ja heidän läheisilleen.)

 

Muita avuntarjoajia

Helsingin Päihdekeskukset

Tukikohta ry

Päihdelinkin neuvontapalvelu

Helsingin kaupunki/itsehoito/muut päihteet ja riippuvuudet

Tukea huumeidenkäyttäjille ja heidän läheisilleen

Irti Huumeista

Nimettömät narkomaanit

 

 

Oppilaitosten alueella ja opiskeluun liittyvissä tilanteissa (esim. työharjoittelut) päihtyneenä esiintyminen, päihteiden käyttö ja hallussapito on kielletty. Myös tupakointi on oppilaitosten alueella kielletty. Henkilökunta on näissä tilanteissa velvollinen puuttumaan tilanteeseen ja selvittämään asiaa.
 

Ja lopuksi vielä linkkivinkki nuorten parissa toimiville! 

 
Preventiimi on valtakunnallinen nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskus, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä nuorten parissa toimiville ammattilaisille.

 

 

 

 
 

Apua addiktioihin

 

Meillä kaikilla on erilaisia riippuvuuksia. Riippuvuudet kuuluvat ihmisen normaaliin elämään.Ne pohjautuvat ihmisen luontaiseen tarpeeseen kokea mielihyvää. Sairaalloinen riippuvuus eli addiktio voi kehittyä mihin tahansa aineeseen tai toimintaan, josta ihminen saa mielihyvän tunteen. Rajanveto ei ole aina ollenkaan helppoa. Riippuvuus on monimutkainen asia.Tule juttelemaan terveydenhuoltajalle, psykologille tai kuraattorille, jos asia yhtään mietityttää.

Mitäpä jos testaisit itsesi? Nuortenlinkki-sivuston testi-osiossa voit arvioida omaa tilannettasi esim. tupakoinnin, pelaamisen tai netinkäytön suhteen. Samoilla sivuilla voit myös arvioida omaa päihteidenkäyttöäsi: Nuorten päihdemittari

Addiktioita on erilaisia ja eritasoisia, mutta kaikkiin niihin saa ja kannattaa hakea apua:

Muistathan, että oppilaitosten alueella ja opiskeluun liittyvissä tilanteissa (esim. työharjoittelut) et voi olla päihtyneenä. Päihteiden käyttö ja hallussapito sekä tupakointi on oppilaitosten alueilla kielletty. Henkilökunta on näissä tilanteissa velvollinen puuttumaan tilanteeseen ja selvittämään asiaa.

Powered by Aava 3