Päihdepalvelut

 

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi päihteidenkäytöstä, voit  tulla oppilaitoksessa puhumaan kenelle tahansa opiskeluhuollon työntekijälle esim. (terveydenhoitaja, kuraattori, psykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja tai opinto-ohjaaja). He miettivät kanssasi, mitä asialle voidaan tehdä. Oppilaitoksen ulkopuolisia hoitotahoja ja avuntarjoajia on paljon. Voit hakeutua niihin myös itsenäisesti. Apua ja tukea saat kyllä!

Päihdeneuvontapuhelin tarjoaa ilmaista tukea kaikissa päihteisiin liittyvissä asioissa 24 h vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä

 

Helsingin Nuorisoasema

(Palveluita  13-23 -vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveyden häiriöillä oireileville  nuorille ja heidän läheisilleen.)

 

Muita avuntarjoajia

Helsingin Päihdekeskukset

Tukikohta ry

Päihdelinkin neuvontapalvelu

Helsingin kaupunki/itsehoito/muut päihteet ja riippuvuudet

Tukea huumeidenkäyttäjille ja heidän läheisilleen

Irti Huumeista

Nimettömät narkomaanit

 

 

Oppilaitosten alueella ja opiskeluun liittyvissä tilanteissa (esim. työharjoittelut) päihtyneenä esiintyminen, päihteiden käyttö ja hallussapito on kielletty. Myös tupakointi on oppilaitosten alueella kielletty. Henkilökunta on näissä tilanteissa velvollinen puuttumaan tilanteeseen ja selvittämään asiaa.
 

Ja lopuksi vielä linkkivinkki nuorten parissa toimiville! 

 
Preventiimi on valtakunnallinen nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskus, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä nuorten parissa toimiville ammattilaisille.

 

 

 

 
 
Powered by Aava 3