Apua väkivaltatilanteissa

 

Väkivalta ei ole koskaan hyväksyttävää.Väkivallan muodot vaihtelevat, mutta on hyvä muistaa ehdoton perussääntö: Yksikin lyönti on liikaa, eikä sitä tule sietää tai sallia. Oppilaitoksissa oppilaitoksen johto on lainsäädännön mukaan vastuussa oppilaitoksen ja oppilaiden turvallisuudesta ja väkivaltatilanteiden selvittelystä.  Oppilaitoksen ulkopuolella ole akuuteissa väkivaltatilanteissa yhteydessä ensiksi poliisiin.

Väkivallan uhreille sekä tekijöille onneksi löytyy apua. Varsinkin kotona tapahtuvasta lähiväkivallasta voi olla kuitenkin vaikea puhua. Oppilaitoksesi oppilashuollon työntekijät ovat ammattihenkilöitä, joille voit puhua tilanteestasi ja he osaavat tarvittaessa ohjata sinut paikkaan, josta saat sinulle parhaiten soveltuvaa apua ja tukea. Älä jää tilanteessa yksin!

Tässä alla on linkkejä ja yhteistietoja, joissa tarjotaan tukea erilaisissa väkivaltatilanteissa.

 

Apua väkivallan tekijöille  

  • Miessakit ry lyömätön linja, asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki            henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan,  puolisoaan,    lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet. Työmuotoina käytetään yksilö- ja paritapaamisia.
  • Maria Akatemian chat naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. 
  •  Keijun varjo -hanke on tarkoitettu 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa

               

 

                                                                                    

 

 

 

Nettivihjeen kautta kuka tahansa voi tehdä ilmoituksen internetissä olevasta, lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä toiminnasta tai materiaalista. Tätä voivat olla esimerkiksi seksuaaliset kuvat tai videot, joissa esiintyy alaikäisiä lapsia ja nuoria. Jokainen vihje on tärkeä – ilmoita, älä sivuuta: www.nettivihje.fi

 

Powered by Aava 3