Apua addiktioihin

 

Meillä kaikilla on erilaisia riippuvuuksia. Riippuvuudet kuuluvat ihmisen normaaliin elämään.Ne pohjautuvat ihmisen luontaiseen tarpeeseen kokea mielihyvää. Sairaalloinen riippuvuus eli addiktio voi kehittyä mihin tahansa aineeseen tai toimintaan, josta ihminen saa mielihyvän tunteen. Rajanveto ei ole aina ollenkaan helppoa. Riippuvuus on monimutkainen asia.Tule juttelemaan terveydenhuoltajalle, psykologille tai kuraattorille, jos asia yhtään mietityttää.

Mitäpä jos testaisit itsesi? Nuortenlinkki-sivuston testi-osiossa voit arvioida omaa tilannettasi esim. tupakoinnin, pelaamisen tai netinkäytön suhteen. Samoilla sivuilla voit myös arvioida omaa päihteidenkäyttöäsi: Nuorten päihdemittari

Addiktioita on erilaisia ja eritasoisia, mutta kaikkiin niihin saa ja kannattaa hakea apua:

 

Muistathan, että oppilaitosten alueella ja opiskeluun liittyvissä tilanteissa (esim. työharjoittelut) et voi olla päihtyneenä. Päihteiden käyttö ja hallussapito sekä tupakointi on oppilaitosten alueilla kielletty. Henkilökunta on näissä tilanteissa velvollinen puuttumaan tilanteeseen ja selvittämään asiaa.

 

Powered by Aava 3