Etsivä nuorisotyö

 

Etsivä nuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta helsinkiläisille alle 29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella.

Etsivät tavoittaa yhteisestä numerosta: 040 184 3175

Numeroon voi lähettää myös WattsApp- tai tekstiviestin. Seuraa meitä myös Instagramissa

Etsivä nuorisotyö tutuksi

 

Kuka olet, mitä teet työksesi ja mitä teet koululla?

Olen Maiju Tyrkäs, etsivän nuorisotyön tekijä Helsingin kaupungilta. Tehtäväni on auttaa ja tukea nuoria heidän tarpeiden ja toiveiden mukaisissa asioissa. Pääasiassa etsivät työskentelevät koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten kanssa.
En varsinaisesti työskentele oppilaitoksessa, vaan teen tiivistä yhteistyötä toisen asteen opiskelijahuollon kanssa. Opiskelijoita ohjautuu minulle, kun opinnot syystä tai toisesta keskeytyvät tai opiskelija eroaa opinnoista.

Millaisissa tilanteissa voi kääntyä etsivän puoleen?

Etsivä voi auttaa, jos nuori tarvitsee tukea jatkosuunnitelmiinsa ja tulevaisuuden pohtimiseen, tai ei tiedä mitä tekisi seuraavaksi. Monet hakevat apua asioiden hoitamiseen, kuten erilaisten hakemusten täyttämiseen tai byrokratiasta selviytymiseen.
Etsivän puoleen voi kääntyä hyvin monenlaisissa asioissa, kuten koulutusasioissa, raha-asioissa, asumisessa, hyvinvoinnissa, yleisessä neuvottomuudessa tai vaikka mieluisan harrastuksen löytymisessä. Tarkoitus on yhdessä nuoren kanssa etsiä vastauksia ja löytää ratkaisuja.

Minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?
 

Tyypillistä työpäivää ei oikeastaan ole. Päivät ovat erilaisia ja liikkumista tapahtuu paljon. Nuoria tavataan monenlaisissa paikoissa, useille nuorille on helpompi tavata esimerkiksi kahvilassa kuin koululla. Nuorten kanssa käydään myös yhdessä asioimassa eri palveluissa, kuten te-toimistossa tai sosiaalitoimessa, tai tutustumassa eri koulutuksiin. Kouluilla käydään verkostotapaamisissa esimerkiksi kuraattoreiden ja opojen kanssa. Meillä on yhteinen toimisto Vallilassa Hattulantiellä, ja siellä voimme tehdä toimistotöitä sekä tavata myös nuoria. Työn parhaita puolia on juuri monipuolisuus, ja se, että saa aidosti auttaa nuoria heidän omilla ehdoillaan.

 

Jos etsivä nuorisotyö olisi tv-sarja tai elokuva, niin mikä se olisi?

Kummeli!!!

Powered by Aava 3