Yksinäisyys

 

Mitä on yksinäisyys?

 

Yksinäisyys on hyvin yleistä ja siitä kärsivät monet ihmiset jossain elämänsä vaiheessa. Myös ihminen, jolla on paljon ihmisiä ympärillään, voi kokea itsensä yksinäiseksi. Yksinäisyys voi olla hetkittäistä tai pysyvämpää; se voi liittyä joihinkin tilanteisiin tai koskettaa kaikkia elämänalueita. Yksinäisyyden kokemus tai tunne ulkopuolisuudesta on usein vaikea ja kipeä asia.

Yksinäisyyteen voi johtaa monet tekijät, kuten muutto uudelle paikkakunnalle, oppilaitoksen vaihtaminen, uuden opiskelun aloitaminen,muutokset perhesuhteissa, muutto omaan kotiin, ero, heikko itsetunto tai masennus. 

Apua yksinäisyyteen?

 

Yksinäisyyttä voi vähentää hakeutumalla ihmisten pariiin. Toisiin ihmisiin tutustuminen on usein helpointa jonkin itselle mieluisan tekemisen parissa, joita voi olla esimerkiksi harrastus, yhteiset kiinnostuksen kohteet, kerhotoiminta, konsertit, retkeily, lemmikkieläimet tai pelit. 

 

 

 

Voit aina ottaa yhteyttä oman oppilaitoksesi psykologiin tai kuraattoriin: usein jo yksinäisyyden tunnistaminen ja siitä puhuminen voivat helpottaa oloa!

Kuuntele myös toisen asteen kuraattoreiden ja psykologien tekemä podcast aiheesta.

 

Mistä löytää ystäviä, seuraa?

 

  • Suomen Punaisen Ristin nuorten ystävätoiminta mahdollistaa pääkaupunkiseudulla 18-29-vuotiaan Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisen ja 15-29-vuotiaan vailla ystävää olevan tapaamisen.
  • Kohtauksen urbaaneissa kaupunkiolohuoneissa  Vallilassa ja Malmilla, sulla on mahdollisuus tavata uusia, hyviä tyyppejä. Kohtaukseen voit tulla myös silloin, kun elämä murjoo, etkä halua jäädä yksin.
  • Nuorisotakuutalo Myllypuro, voit viettää aikaa talolla ja tutustua uusiin ihmisiin ja osallistua erilaisiin ryhmätoimintoihin (15-29v).
  • Tyttöjen talolla on 10–28 -vuotiaille tytöille ja naisille erilaista avointa toimintaa, ryhmiä, keskusteluapua, seksuaalineuvontaa tai mahdollisuus vain viettää aikaa ihmisten parissa.
  • Poikien talo on 10–28 -vuotiaille pojille ja miehille avoin yhteisö, jossa on ryhmiä, keskusteluapua tai mahdollisuus viettää aikaa ihmisten parissa.
  •  Näkemys, yksinäisyyden oma-apuohjelma
Powered by Aava 3